Administrație

Directoarea care s-a spînzurat în Consiliul Județean Vaslui a mai avut tentative de suicid

Informatii noi în cazul directoarei din cadrul Consiliului Judetean Vaslui, care si-a pus capãt zilelor în biroul sãu. Manuela Huides se confrunta de ceva vreme cu o depresie pe care încerca sã o mascheze la locul de muncã. Apropiati ai familiei spun cã aceasta a mai avut o tentativã de suicid. În urmã cu ceva vreme, sefa Compartimentului Juridic ar fi ajuns în stare gravã la spital dupã ce ar fi ingerat voluntar mai multe pastile. Cei care au cunoscut-o spun cã atunci medicii au fãcut eforturi supraomenesti pentru a o salva.

Din pãcate, de aceastã datã cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru ea. Ieri dupã-amiazã, Manuela Huides s-a închis în birou, a scris un bilet de adio si si-a improvizat un streang din cordonul de la geacã si o esarfã cu care s-a spânzurat de tevile de gaz de lângã geam. În geantã, ar fi avut un cutit luat de acasã, probabil cu gândul de a-si tãia streangul, în cazul în care se rãzgândea. Conducerea institutiei este socatã de ceea ce s-a întâmplat si a transmis cã, pentru moment, nu va da nicio declaratie cu privire la acest caz. Rãmân, însã, câteva semne de întrebare, spre exemplu cum a fost posibil ca ea sã profeseze în continuare (n.r. ocupa functia de director executiv Directia Administratie Publicã) în conditiile în care erau cunoscute problemele ei de sãnãtate.

Manuela Huides avea 51 ani si era unul dintre cei mai vechi si respectati angajati ai Consiliului Judetean (CJ) Vaslui. Toti cei care au colaborat cu ea spun cã era o profesionistã desãvârsitã, mai ales cã înainte de a fi angajatã a CJ-ului, fusese judecãtoare la Curtea de Apel din Iasi. Potrivit unor surse, a fost nevoitã sã renunte la aceastã functie dupã ce sotul ei ar fi fãcut câteva potlogãrii cu ajutorul unor cecuri fãrã acoperire. De altfel, sotul acesteia, Gabriel Huides, a fost implicat si într-o afacere cu fostul club HC Vaslui. În urmã cu ceva timp, acesta a cumpãrat niste creante pe care clubul le avea cãtre diferiti furnizori de servicii pe care le-a valorificat extrem de avatanjos, obtinând un profit de zeci de mii de lei.

Nimeni nu-si poate explica de ce  a recurs la acest gest extrem, mai ales cã avea doi copii frumosi, o fatã studentã în anul 1 la Bucuresti si un bãiat, absolvent de studii univeristare. Cei care o cunosc îndeaproape pun, însã, totul pe seama depresiei pe care o traversa si pe care încerca sã o trateze. Apropiati ai familiei Huides spun cã Manuela ar fi fost internatã de mai multe ori la Psihiatrie si cã ar mai fi avut chiar si o tentativã de suicid.

Mai multe surse au povestit ieri cã înainte de a-si pune capãt zilelor, Manuela a lãsat un bilet de adio în care a scris ultimele sale stãri, gânduri si sentimente. Aceasta s-ar fi adresat, în special, “unei doamne” cãreia îi simte lipsa si fãrã de care totul pare gol. O parte dintre surse spun chiar cã ar fi vãzut acest bilet, însã politistii neagã existenta unui astfel de bilet. Urmeazã ca oamenii legii sã continue cercetãrile si sã stabileascã împrejurãrile în care Manuela a decis sã îsi punã capãt zilelor.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: