Comunitate

Directorul medical de la Polisano este finul și urmașul președintelui la Forumul German!

Directorul medical al Polisano Sibiu, Paul-Jürgen Porr, este și urmașul președintelui la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România.


Scandalul privatizării sănătății este mult mai mare decât s-a crezut inițial, caracatița prin care sistemul privat vrea să intre în banul public având tentacule până la Palatul Cotroceni.

Presa a vorbit deja foarte mult despre lanțul de fidelitate ce îl leagă pe ministrul Victor Costache de clinica Polisano, dar noi informații susțin ipoteza că decizia a fost luată peste capul său, direct de către Klaus Iohannis care i-a făcut astfel un cadou generos finului său,Paul-Jürgen Porr, care, coincidența-coincidențelor este director al Spitalului Polisano de la Sibiu!

Doctorul Porr este urmașul lui Klaus Iohannis la conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), poziție din care păstorește interesele comunității germane de aici 

Moștenitorul tronului german a avut probleme cu Agenția Națională de Integritate (ANI) care, în 2013, îl declara incompatibil. Motivul? Paul-Jürgen Porr ocupa simultan funcția de șef al unei clinici din Spitalul Clinic Județean Sibiu, cea de administrator al unei societăți comerciale și pe aceea de președinte al FDGR Sibiu.
În 2015, Curtea de Apel Alba anulează raportul și îl scoate basma curată pe doctorul Porr, deși, în alte cazuri similare, alți medici au fost condamnați pentru acuzațiile aduse de ANI.

De ce să ne mirăm atunci că noua putere face tot ce poate pentru ca Polisano să prospere? Să nu uităm că înainte de OUG pentru privatizarea sănătății, ministrul Costache a trecut din pix clinica Polisano în programul național pentru urgențe cardiace, deși aceasta nu întrunea condițiile legale și avea doar un angiograf, în loc de două. ‘Las’ că merge și cu unul’, și-a zis ministrul Costache, trecând astfel Polisano pe lista scurtă a clinicilor private care pot trata urgențe cardiace, costurile fiind decontate din programul național, de la buget!

Analizând legătura directă dintre președintele Iohannis și clinica din Sibiu înțelegem mai bine de ce premierul Orban s-a făcut că plouă când au ieșit în spațiul public detalii privind scandaloasa afacere Polisano.

Nici pomeneală să fie demis ministrul Costache, cel care imediat ce a depus jurământul ca membru al guvernului a semnat și un contract cu Polisano, ne-a spus Orban. Acuma ce era să spună și Ludovic Orban? Că nu se poate atinge nimeni de Costache, că acesta a fost pus în guvern tocmai pentru că este omul celor de la Polisano și se supără domnul Iohannis și nemții lui?

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: