Comunitate

Discriminare în trei colegii naționale din Brașov

Mai multe asociaţii de elevi din România solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită Corpul de Control la Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov la trei colegii naţionale din municipiul Braşov care condiţionează continuarea studiilor elevilor la unitatea şcolară respectivă de obţinerea unei anumite medii, în caz contrar elevii fiind obligaţi să se transfere la alt liceu.

Este vorba de trei licee din municipiul Braşov - Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna”, Colegiului Naţional Dr. Ioan Meşota şi Colegiului Naţional de Informatică ”Grigore Moisil” - care condiţionează prin regulamentele de ordine interioară continuarea studiilor elevilor, obligându-i pe aceştia să se transfere la un alt liceu dacă nu obţin media necesară.

Asociaţiile de elevi consideră că reglementările introduse în regulamentele de ordine internă ale liceelor denotă o interpretare eronată a directorilor faţă de scopul evaluării şi notării, acesta nefiind efectuarea unei filtrări în sistem şi ierarhizarea elevilor în funcţie de capacităţile intelectuale, ci analizarea situaţiilor unde elevii nu şi-au însuşit anumite competenţe şi cunoştinţe pentru ca ulterior activitatea de predare-învăţare să fie eficientizată.

Din aceste motive, asociaţiile de elevi solicită public Ministerului Educaţiei Naţionale să trimită corpul de control pentru cercetarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov şi a celor trei licee implicate.

“Totodată, solicităm Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov să dispună începerea cercetărilor inspectorului şcolar general pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Tragem un semnal de alarmă pentru toate unităţile de învăţământ din ţară ce adoptă această practică le recomandăm să înceapă de îndată să ia măsuri pentru intrarea în legalitate”, se mai arată în comunicatul asociaţiilor elevilor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că această prevedere reprezintă o discriminare.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: