Comunitate

Distracția moldovenilor: alcoolul și mașina fără permis auto

La sfîrșitul săptămînii trecute mai mulți tineri au fost prinși că se distrau într-un mod foarte periculor .Un șoferul  tânăr de 22 de ani, din Ciorteşti, avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și conducea mașina. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În urma investigaţiilor s-a constatat faptul că, la data de 7 februarie, un tânăr de 22 de ani, din comuna Ciorteşti, ar fi condus un autoturism pe raza oraşului Podu Iloaiei, fără a deţine permis de conducere. De asemenea, conducătorul emana halenă alcoolică, iar în urma testării a rezultat o valoare a alcoolului peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Tot sâmbătă, poliţiştii de la Secţia 7 Rurală Târgu Frumos au oprit pentru control, în comuna Lungani, un şofer în vârstă de 35 de ani. Acesta avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au aflat ulterior că individul nu avea nici permis de conducere, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal.

Încă un şofer băut a fost prins la Mogoşeşti, de către poliţiştii Secţiei 2 Rurală Ciurea. Un tânăr de 23 de ani, din aceeaşi comună, circula cu un autoturism deşi avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Movileni, un bărbat de 37 de ani avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului.

Tot pe 8 februarie, poliţiştii de la Secţia 8 rurală Leţcani au oprit pentru control, pe DJ 282, în comuna Rediu, un autoturism condus de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Gropniţa. Acesta avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acum toți așteaptă să le treacă aburii alcolului și să-și primeasacă pedepsele cuvenite

 

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: