Externe

Doctorul personal al Papei Francisc a murit din cauza Covid

Doctorul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit în acest sfârșit de săptămână, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, a anunțat Vaticanul, citat de presa centrală. Tot în acest weekend, Papa Francisc a anunțat că este programat să se vaccineze săptămâna următoare, motivând că, "din punct de vedere etic toată lumea trebuie să se vaccineze”.

 
Potrivit HotNews.ro, care citează Catholic News Agency, medicul Fabrizio Soccorsi, în vârstă de 78 de ani, era tratat pentru ”o patologie oncologică”. Presa italiană scrie că medicul s-a stins sâmbătă dimineață, ca urmare a complicațiilor cauzate de Covid, la spitalul Gemelli din Roma, unde era internat din 26 decembrie.

Conform surselor citate, Soccorsi - care și-a început cariera în medicină și chirurgie la Universitatea Sapienza din Roma, iar apoi a fost atât doctor practicant, cât și profesor de medicină, în special în domeniile hepatologie, sistemul digestiv și imunologie - a fost numit drept medicul personal al papei Francisc chiar de către suveranul pontif, în august 2015.

Până la acel moment, Soccorsi fusese medic din afara Vaticanului. În august 2015, papa nu a mai reînnoit mandatul doctorului papal Patrizio Polisca, care era și șeful serviciilor de sănătate ale Sfântului Scaun. 

Ca doctor personal al lui Francisc I, Soccorsi a călătorit cu Papa în vizitele internaționale. În timpul vizitei de la Fatima (Portugalia) din mai 2017, Papa a depus două buchete de trandafiri albi la statuia Fecioarei maria pentru fiica lui Soccorsi, grav bolnavă, care a murit în mai puțin de o lună. 

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: