Justiție

Doi secretari de stat, lăsați fără atribuții

Doi secretari de stat din Ministerul Justiției, apropiați de fostul ministru Tudorel Toader, au fost lăsați fără atribuții de Ana Birchall, ministru interimar. Este vorba de Nicolae Popa, secretar de stat din octombrie 2018, şi Sebastian Costea, consilier personal al lui Tudorel Toader în perioada mai 2017- aprilie 2018 şi ulterior secretar de stat.

Ana Birchall a fost întrebată, luni, despre preluarea atribuţiilor unora dintre secretarii de stat şi a precizat că a preluat toate atribuţiile pe care le-a considerat necesare. ”Am decis preluarea atribuţiilor unor secretari de stat. Nu am făcut altceva decât ce am făcut şi în februarie 2017, am preluat toate atribuţiile pe care eu le-am considerat necesare. Atâta vreme cât eu răspund, este normal să ştiu cum se cheltuiesc banii, pe ce se cheltuiesc, cine semnează, pentru ce semnează, ce se avizează, ce nu se avizează, lucruri absolut normale legate de activitatea curentă a Ministerului Justiţiei şi de buna funcţionare”, a declarat Ana Birchall.

Aceasta a precizat că Ministerul Justiţiei este pe circuitul de avizare al multor instituţii şi trebuie să asigure buna desfăşurare a şedinţelor de Guvern.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: