Externe

Donald Trump a decimat Secret Service

După lungile călătorii cu Donald Trump, care a făcut campanie electorală în mai multe state în ultimele zile dinaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, aproximativ 130 de membri ai Secret Service au contractat SARS-CoV-2 sau sunt în carantină, relatează vineri Washington Post, citat de dpa.

 
Însăşi Casa Albă a înregistrat mai multe cazuri de contaminare în personalul aferent, inclusiv preşedintele american în exerciţiu, iar mai recent şeful de personal Mark Meadows, între alţii, scrie agerpres.ro.

 
Potrivit Washington Post, care citează o sursă guvernamentală, nu toţi agenţii de la Secret Service contaminaţi ar fi contractat virusul din călătoriile electorale, ci unii chiar din Casa Albă.

Numărul ridicat de agenţi contaminaţi, aflaţi în carantină sau izolare, deoarece au avute contacte strânse cu persoane testate pozitiv pentru COVID-19, creează o presiune asupra Secret Service, agenţia responsabilă cu protecţia înalţilor demnitari, inclusiv a preşedintelui, notează publicaţia citată.

 
Casa Albă este cunoscută pentru faptul că nu agreează măsurile antiepidemice, precum portul măştii şi distanţarea fizică, notează dpa.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: