Externe

Donald Trump, investigat pentru o posibilă obstrucționare a justiției

Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților din SUA va începe investigații privind o posibilă obstrucționare a justiției și un abuz de putere din partea președintelui american Donald Trump. Șeful acestei comisii, Jerrold Nadler, a declarat că va cere documente de la peste 60 de persoane și organizații pentru a demara investigaţia.

 Jerrold Nadler a declarat duminică că va începe procedurile de 'impeachment' (demitere şi punere sub acuzare) împotriva lui Donald Trump: "Este foarte clar că preşedintele a obstrucţionat justiţia".

Comisia Juridică va cere începând de luni documente de la peste 60 de persoane şi organizaţii, printre care Donald Trump Jr., fiul preşedintelui, Departamentul de Justiţie şi şeful financiar de la Trump Organization, Allen Weisselberg, a spus Jerrold Nadler într-un interviu acordat postului de televiziune ABC. "Vom iniţia investigaţii privind abuzuri de putere, corupţie şi obstrucţionarea justiţiei. Este sarcina noastră să protejăm statul de drept", a declarat acesta, precizând însă că este prea devreme să se ia în considerare dacă va fi iniţiată procedura de 'impeachment':"Înainte de a lansa o procedură de impeachment împotriva cuiva, trebuie să convingi opinia publică americană că trebuie să se întâmple asta".

Interviul vine după mărturia publică de miercuri a fostului avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, care şi-a acuzat fostul şef că a minţit de multe ori în calitate de candidat dar şi după ce a devenit preşedinte.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: