Externe

Donald Trump va fi judecat luni pentru incitare la insurecție

Donald Trump va fi judecat, luni, pentru incitare la insurecție: Fostului președinte i s-ar putea interzice o eventuală viitoare candidatură

Camera Reprezentanţilor trimite actul inculpării (impeachment) fostului preşedinte Donald Trump cu privire la ”incitare la insurecţie” în Senat luni, când începe un proces care îi poate interzice miliardarului să mai candideze la preşedinţie, a anunţat vineri liderul majorităţii democrate în Camera Superioară a Congresului american Chuck Schumer, relatează Reuters, potrivit news.ro.

 
”Camera (Reprezentanţilor) va trimite articolul inculpării Senatului. Senatul va organiza un proces împotriva lui Donad Trump. Va fi un proces complet. Va fi un proces corect”, a anunţat Schumer în Senat.

 Trimiterea actului inculpării deschide dezbateri în Senat, care se transformă în tribunal pentru a-l judeca pe Trump cu privire la incitare la insurecţie, în urma violenţelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, implicând susţinători ai fostului preşedinte.

”Un proces va avea loc în Senatul Statelor Unite şi un vot cu privire la condamnarea preşedintelui”, a anunţat Schumer, citat de DPA.

”Am discutat cu preşedinta (Camerei Reprezentanţilor Nancy) Pelosi, care m-a informat că articolele vor fi transmise Senatului luni”, a anunţat el.

Acest anunţ arată că o cerere a liderului minorităţii republicane în Senat Mitch McConnell în vederea unei organizări a procesului la jumătatea lui februarie a fost respinsă.

McConnell a propus ca reprezentanţii să trimită actul inculpării lui Trump în Senat la 28 ianuarie.

Ambele părţi ar fi avut la dispoziţie două săptămâni, până la 13 februarie, pentru a se pregăti în vederea procesului, timp în care Senatul ar fi putut să confirme în funcţie membrii Cabinetului lui Joe Biden, aprecia el.

Democraţii vor să-i interzică lui Donald Trump accesul la funcţii publice pe viaţă.

Ei îl consideră pe miliardarul republican vinovat de atacul susţinătorilor săi la Congres, la începutul lui ianuarie, soldat cu cel puţin cinci morţi, inclusiv un membru al Poliţiei Capitoliului.

Camera Reprezentanţilor l-a inculpat de Donald Trump de ”incitare la insurecţie” în violenţele de la Capitoliu, din cauza unui discurs incendiar pe care fostul locatar al Casei Albe l-a susţinut în faţa susţinătorilor săi, în care a reiterat acuzaţii fără fundament cu privire la farudarea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: