Declarația zilei

Dragoș Tudorache: O înțelegere subterană între PSD și PNL

Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS: 

"Dacă reforma statului propusă de PNL este să înlocuim baronii PSD cu cei ai liberalilor, atunci aș zice: NU, mulțumesc.

Asistăm de câteva luni la o preluare tacită a puterii de către PNL, la care PSD reacționează simbolic. Nu am nicio îndoială că există o înțelegere subterană între cele două partide. Dacă nu este una discutată și negociată, e una simbiotică, moștenită din istoria comună a celor două partide.

Pleacă oamenii lor și vin tot oamenii lor. Fie că sunt pesediști, liberali sau pedeliști, știm deja ce îi califică și ce pot face. România de astăzi e opera lor și e îngrozitor de departe de ceea ce ne dorim. Să guvernezi nu înseamnă să împarți posturi și să te ții de scaun cât mai mult cu putință. Nu acesta e mandatul pe care l-a primit PNL nici de la propriii votanți și nici de la societate. Actualul executiv - și PNL, ca partid - face aceeași greșeală ca PSD, crezând că guvernarea îi aparține.

Câțiva politicieni noi recrutați și puși de fațadă ca să creadă lumea că există un nou suflu în PNL nu e suficient.

Rămânem singura forță politică în stare să înțeleagă că societatea chiar vrea schimbarea clasei politice și a metodelor lor de lucru. Și suntem singurii care credem cu tărie că această schimbare e posibilă, chiar dacă nu facilă. Nimic nu ne poate îndepărta de la idealurile care au dus la apariția USR și PLUS. Alianța e speranța! Am strigat asta în seara de 26 mai 2019, rămâne cât se poate de valabil și în prezent".

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Declarația zilei:

Citește și: