Comunitate

Elevi trimiși acasă după închiderea termocentralei

Conducerea Primăriei Deva se arată îngrijorată de oprirea Termocentralei Mintia - furnizorul de agent termic pentru şcolile şi instituţiile publice din municipiu, context în care situaţia asigurării căldurii în unităţile de învăţământ a fost analizată, miercuri, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Autorităţile au primit asigurări că termocentrala va porni miercuri seara, însă au luat în considerare şi varianta unei noi opriri, fapt ce ar putea duce la reorganizarea cursurilor din şcoli în condiţii exclusiv online, începând de săptămâna viitoare.

"Din cauza problemelor apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, programul de funcţionare al şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Deva este pus sub semnul întrebării. Din acest motiv, am avut miercuri, la sediul primăriei, o întâlnire pe tema modului de funcţionare a unităţilor de învăţământ, în condiţiile în care Termocentrala Mintia nu va reporni", a anunţat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit acestuia, din discuţia purtată cu directorul Termocentralei Mintia, Mircea Birău, a rezultat faptul că, în cursul serii de miercuri, va fi repornit un grup energetic, iar după de instalaţia va ajunge să funcţioneze în parametrii optimi va fi reluată şi furnizarea agentului termic.

Autorităţile au apreciat că acest lucru se va întâmpla abia joi seara, în aşa fel încât locuitorii oraşului şi instituţiile publice să aibă apă caldă şi căldură la parametri normali.

Termocentrala dispunea, miercuri, de un stoc de 2.100 de tone de cărbune şi aşteaptă, în cursul nopţii, încă un transport din Valea Jiului.

"Luăm în calcul însă şi varianta în care Mintia nu va avea asigurat stocul de cărbune necesar funcţionării în condiţii normale, începând de săptămâna viitoare. În acest caz, duminică, 14 februarie, unităţile de învăţământ din municipiul Deva vor convoca Consiliile de Administraţie şi, conform Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii nr.3235/93, art. 3, alin. 2, vor solicita Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara trecerea de luni, 15 februarie 2021, la învăţământul online", a precizat primarul Florin Oancea.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: