Eveniment

Elevii din Bihor pot să-și spună părerea despre profesori într-un formular onlaine lansat de Consiliul Județean al Elevilor

Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor vrea să afle ce părere au elevii din judeţ despre profesorii lor. Forul reprezentativ al celor 95.000 de elevi bihoreni a lansat un formular online, prin care tinerii pot să-şi spună părerile despre dascălii lor şi despre metodele lor de predare, chiar şi în anonimat.

 
„Suntem conștienți că majoritatea profesorilor nu cer prea des părerea elevilor și merg pe aceleași metode de predare, metode care de altfel ar trebui adaptate pentru fiecare generație de elevi. Elevii la rândul lor sunt reticenți în a le cere profesorilor ceea ce își doresc de la orele de curs, alegând să rămână tăcuți în banca lor, lucru care aduce frustrări atât pentru cadrele didactice, cât și pentru beneficiarii primari ai educației. Orice elev bihorean poate completa acest formular, în mod anonim, și să transmită unui profesor feedback-ul său și eventualele propuneri pentru îmbunătățirea a orelor de curs”, a declarat Lorena Rus, secretar executiv al CJE Bihor.

Scopul demersului este de a îmbunătăţi calitatea actului educaţional, mai ales în contextul predării online. „De asemenea, dorim să încurajăm elevii să ne sesizeze problemele cu care se confruntă, noi suntem aici ca să le facem vocea auzită și să ne îndreptăm împreună, elevi și profesori, spre o mai bună variantă a actului educațional din Bihor”, a mai spus Rus.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: