Justiție

Escroci făcuți pe plic de un bătrân de 80 de ani

Un bărbat în vârstă de 80 de ani din orașul prahovean Vălenii de Munte a reușit să demaște o grupare de escroci arădeni care înșelau vârstnicii la drumul mare.

Bătrânul fusese acostat pe stradă de către un individ care i-a oferit spre vânzare mai multe produse electrocasnice la preț de nimic, spunându-i că le vinde ieftin întrucât are nevoie urgentă de bani. Bărbatul a intrat în jocul escrocilor, dar înainte a sunat la poliție.

Fusese păcălit cu ceva vreme în urmă prin aceeași metodă, așa că știa la ce să se aștepte.

Scenariul șarlatanilor era unul simplu. Nu-și doreau decât să fie invitați în casă, scopul lor fiind furtul banilor pe care în general oamenii în vârstă îi țin ascunși prin sertare.

Bătrânul din Vălenii de Munte a acceptat oferta vânzătorilor ambulanți, arătându-se interesat să cumpere un televizor, un aspirator și câteva oale cu 200 de lei. Le-a spus că nu are atâția bani la el, dar are suma necesară acasă, așa că și-a invitat ”partenerii de afaceri” să-l însoțească.

Pe drum, omul a profitat de faptul că escrocii se deplasau cu mașina, iar el pe jos, și a sunat imediat la 112 unde a cerut ajutorul polițiștilor, cărora le-a povestit că este pe cale să fie victima unei pungășii.



”În baza sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, împreună cu polițiștii orașului Vălenii de Munte au desfășurat activități de supraveghere a traseului celor doi, precum și a locuinței apelantului, observând momentul plecării persoanei bănuite din locuința bătrânului, ulterior aceasta fiind oprită în trafic, pentru control”, potrivit unui comunicat remis presei de Poliția Prahova.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Arad, cunoscut cu antecedente penale pentru același tip de fapte. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei și 400 de euro, potrivit IJP Prahova.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că din banii găsiți în autoturismul bărbatului, suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa apelantului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenție al acestuia.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: