Justiție

Evaziune fiscală de 31 milioane lei la Cluj și Arad

11 percheziţii au loc în Cluj și Arad într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 31 milioane lei. Perchezițiile vizează companii bănuite că au trecut în acte cheltuieli nelegale și au ascuns veniturile a peste 7.000 de angajați pentru a nu plăti taxe.

Percheziţiile au loc la locuințele unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea, bănuite de evaziune fiscală în perioada 2014 – 2020.

 Acestea ar fi evidențiat în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

„Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit”, spun polițiștii clujeni.

Prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31 milioane de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: