Economie

Fabrica de drojdie de la Pașcani lucrează la capacitate maximă

Într-o singură săptămână, au fost livrate 2 milioane de pachete de drojdie în magazinele din România, triplu față de o perioadă normală. Cantitatea de drojdie livrată este suficientă pentru a produce 25 de milioane de pâini. 
 
Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piața româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie și până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) și în România. Producătorul de drojdie proaspătă și uscată Pakmaya a livrat către magazinele din toată țara 1 milion de pachete de drojdie (uscată și proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat, arată un comunicat de presă. 

În mod normal, fabrica de drojdie Pakmaya, singura din România care produce drojdie proaspătă, livrează săptămânal la nivel național, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje. De la declanșarea stării de urgență în Italia și creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

Pe lângă producția de drojdie necesară consumatorului casnic, se asigură cantitatea necesară de drojdie și pentru segmentul profesional. Pakmaya asigură peste 50% din necesarul de drojdie pentru fabricile de pâine, patiseriile și cofetăriile din Romania. Și pe acest segment a fost înregistrată o creștere a comenzilor de drojdie ce vor fi livrate în această săptămână, creștere cu aprozimativ 50% față de comenzile livrate săptămână trecută (9-15 martie).

Fabrica de drojdie Rompak SRL Pașcani face parte din Pak Group Turcia, unul dintre liderii mondiali în producția de drojdie. Rompak produce sub licență Pakmaya și este singurul producător de drojdie de panificație din România. Fabrica de la Pașcani a fost deschisă în 1994 și timp de patru ani au fost realizate investiții semnificative, unitatea din România fiind cea mai nouă din grup și una dintre cele mai noi din Europa.
 
 
 

Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: