Externe

Factură de un milion de dolari pentru un pacient Covid

Un american de 70 de ani, diagnosticat cu COVID-19 si spitalizat timp de doua luni la Seattle, a avut neplacuta surpriza de a primi o factura de 181 de pagini de peste un milion de dolari, a dezvaluit sambata cotidianul Seattle Times citat de AFP.

Michael Flor a fost internat pe 4 martie la spitalul Swedish Issaquah din Seattle. El a stat internat 62 de zile, fiind atat de aproape de moarte incat la un moment dat asistentele i-au contactat telefonic familia pentru a-si lua adio de la el.

Dar s-a recuperat si a iesit din spital pe 5 mai, sub uralele personalului medical.

Insa inima i-a fost pe punctul de a se opri din nou, cand a primit o factura lunga de 181 de pagini care se ridica la 1.122.501,04 de dolari, potrivit cotidianului local.

Factura detaliaza ingrijirile care i-au fost acordate si preturile corespunzatoare: 9.736 de dolari pe zi camera la terapie intensiva si ingrijiri speciale, 409.000 de dolari pentru transformarea in camera sterila pentru risc de contagiere cu coronavirus timp de 42 de zile, 82.000 de dolari pentru utilizarea unui ventilator artificial 29 de zile, sau 100.000 de dolari pentru ingrijiri "de ultima sansa", cand pronosticul sau vital a fost incert timp de doua zile.

Michael Flor care beneficiaza de Medicare, asistenta medicala pentru seniori, nu ar trebui totusi sa faca apel la portofelul sau, noteaza Seattle Times.

Uriasul plan de ajutorare a economiei adoptat de Congres cuprinde 100 de milioane din buget pentru indemnizarea spitalelor si asigurarile private care acopera tratamentele pentru Covid-19.

Vizualizări: 281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: