Justiție

Fermieri din Caraș Severin, acuzați de fraude cu fonduri europene

Doi fermieri din Caraș Severin au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, sub acuzația că au obținut fonduri europene cu acte false. Cei doi sunt Ioan Alfredo Chisăliță și Nicolae Vuc.

Potrivit procurorilor, "în perioada 2013-2015, în contextul derulării a unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile - „Extindere și modernizare fermă mixtă aparținând domnului Chisăliță Ion - Alfredo”, inculpatul Chisăliță Ioan Alfredo a folosit în relația cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false din care rezulta că deține un număr de 70 de familii de albine, fapt care nu corespundea realității".

DNA susține că Alfredo Chisăliță  a declarat aspecte neadevărate și în fața unor angajați din cadrul Primăriei Ciclova Română și a unei asociații agricole care i-au eliberat diverse documente ce au fost folosite ulterior la A.F.I.R.

Procurorii explică și ce a făcut Nicolae Vuc. "În același context, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, la data de 21 aprilie 2015, a prezentat experților Serviciului Active Fizice și Plăți Directe (S.A.F.P.D.) din cadrul Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Caraș Severin, care au efectuat verificarea în teren a realizării investițiilor, stupina ce aparținea în fapt fiului său Vuc Nicolae, pentru care acesta din urmă obținuse anterior sprijin financiar prin derularea altui proiect finanțat din fonduri europene", arată DNA.

Aceste demersuri au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta și din bugetul național în cuantum de 108.082 lei, sumă cu care A.F.I.R. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: