Externe

Finlanda este pregătită de război

Finlandezii se tem de Rusia după ce a invadat Ucraina și se pregătesc continuu de război. Statul nordic face pregătiri pentru aderarea la NATO dar și pentru a riposta la un eventual atac al Rusiei.

Finlanda se pregătește intens pentru a adera la NATO chiar dacă a avut mult timp o armată învechită din cauza capabilităților specifice Războiului Rece. De când Rusia a invadat Ucraina, în luna februarie a acestui an, Finlanda și-a mărit artileria de război. „Avem o capacitate defensivă semnificativă pentru a purta tipul de război care are loc acum în Ucraina. Pe cap de locuitor, avem probabil cea mai mare putere de foc din Europa”, a declarat într-un interviu comandantul suprem al armatei Finlandei, generalul Timo Kivinen.

Oficialii finlandezi recunosc că resimt frustrare că țara lor încă nu este membră NATO chiar dacă au trecut șase luni după ce alianța a lansat invitația. Autoritățile finlandeze spun că deja criteriile militare pentru a deveni membri sunt îndeplinite și respectă și criteriul de 2% din PIB alocat armatei.

Vizualizări: 43

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: