Administrație

Florin Cîțu a blocat angajările din ANAF

Concursurile pentru posturile din ANAF, precum cele anunțate pe 18 octombrie de angajare a 66 de șefi, vor fi amânate până în martie, reiese din declarațiile ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, care a precizat că a semnat un ordin.

"Am semnat deja un ordin pentru a amâna până în martie concursurile din ANAF. Vom vedea și procedura prin care se fac aceste concursuri în viitor. Mai multe detalii vor fi prezentate săptămâna viitoare", a spus proaspătul ministru al Finanțelor.

La rândul său, premierul Ludovic Orban, a spus că vrea să schimbe modalitatea de organizare a concursurilor.

"Nu putem accepta ca conducători de instituții publice la final de mandat să declanșeze concursuri pe scară largă, viciate, prin care nu s-a făcut publicitate, la care nu pot să participe toți aceia care ar dori pozițiile scoase la concurs și mai ales nu acceptă ca modul în care se organizează concursul. Intenționăm să modificăm regulile privind organizarea concursurilor publice. Intenția noastră este să asigurăm transparență totală. Criterii foarte clare de evaluare. Transparență integrală, inclusiv faza interviurilor", a spus Orban.

Potrivit acestuia, în comisiile de selecție vor să introducă, pe lângă reprezentanții conducerii politice a ministerului, și reprezentanți ai mediului academic, oameni care să poată face evaluare obiectivă.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: