Stil de viață

Fondatorul ChatGPT trage un semnal de alarmă

Directorul general al OpenAI, start-up-ul din spatele ChatGPT, a declarat marți, în fața unui grup de senatori, că utilizarea inteligenței artificiale pentru a interfera cu integritatea alegerilor este un "domeniu semnificativ de îngrijorare".

Acesta a adăugat că este nevoie de reglementare, notează agenția Reuters.

"Sunt îngrijorat în această privință", a declarat directorul general Sam Altman despre alegeri și inteligența artificială, adăugând că sunt necesare reguli și orientări.

Timp de luni de zile, companii mari și mici s-au grăbit să aducă pe piață o inteligență artificială din ce în ce mai versatilă, aruncând pe piață date nesfârșite și miliarde de dolari pentru această provocare. Unii critici se tem că tehnologia va exacerba daunele sociale, printre care prejudecățile și dezinformarea, în timp ce alții avertizează că IA ar putea pune capăt umanității însăși.

"Nu există nicio modalitate de a pune acest duh în sticlă. La nivel global, acest lucru explodează", a declarat senatorul Cory Booker, unul dintre numeroșii legislatori care au întrebări cu privire la cea mai bună modalitate de a reglementa IA.

Senatorul Mazie Hirono a remarcat pericolul dezinformării în apropierea alegerilor din 2024.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: