Sport

Formula 1, Marele Premiu al Australiei, în direct la Digi Sport 1

Noul sezon al Formulei 1 debutează în acest weekend în direct la Digi Sport cu Marele Premiu al Australiei. Calificările sunt difuzate la Digi Sport 1, sâmbătă, 16 martie, de la ora 08:00, iar cursa pentru marele premiu va fi transmisă atât de Digi Sport 1, cât și de Digi 4K, duminică, 17 martie, de la ora 07:00.

Sezonul care debutează la sfârșitul acestei săptămâni aduce și o noutate în privința acordării punctelor, potrivit anunțului făcut recent de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Pilotul cu cel mai rapid tur de pistă va beneficia de un punct bonus, începând chiar cu Marele Premiu al Australiei, în cazul în care se va afla între primii zece clasați și nu înregistrează nicio penalizare. De punctul bonus va beneficia și echipa pilotului respectiv, contând pentru Campionatul Mondial al Constructorilor.

Dispoziția nu este o noutate absolută în istoria competiției. Ea s-a mai aplicat în primii ani de existență ai Campionatului Mondial de Formula 1, între 1950 și 1959. (A.M.)

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: