Externe

Fost șef al FBI, acuzat că a luat bani de la ruși

Charles McGonigal, fost şef al diviziei de contrainformaţii din New York a FBI (Biroul Federal de Investigaţii), a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute şi este acuzat de încălcarea sancţiunilor împotriva Rusiei şi spălare de bani, a anunţat procuratura federală din districtul newyorkez Manhattan.

Informaţiile arată că McGonigal, în vârstă de 54 de ani, a primit plăţi secrete de la oligarhul rus Oleg Deripaska, aflat din 2018 pe lista celor sancţionaţi de Statele Unite. În schimbul banilor, agentul FBI l-a anchetat în 2021 pe un rival al magnatului. De asemenea, în 2019, el a insistat pentru ridicarea sancţiunilor împotriva lui Deripaska.

McGonigal urma să compară luni în faţa unei instanţe din Manhattan, alături de Serghei Şestakov, un fost diplomat sovietic care a primit ulterior cetăţenia americană şi este inculpat în acelaşi dosar.

Deripaska, fondator al companiei ruse din domeniul aluminiului Rusal, este unul din zecile de oligarhi şi oficiali guvernamentali ruşi incluşi de Washington pe lista neagră în 2018, ca reacţie la presupusul amestec al Moscovei în alegerile din 2016 din Statele Unite.

Vizualizări: 31

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: