Justiție

Fosta diectoare a fabricii Terom SA a murit în detenție

Fosta directoare a Terom SA,fostul Combinat de fire sintetice  din Iași ,Viorica Zlate, a murit aseară la Spitalul Militar Cluj, cu o lună înainte de a se judeca cererea sa de întrerupere a pedepsei la închisoare, pentru a se trata de boala incurabilă de care suferea de mai mult timp. O sursă apropiată familiei a declarat că aceasta avea termen în instanţă pe 20 octombrie, unde urma să se judece cererea sa de înrerupere a executarii pedepsei din motive medicale.

Viorica Zlate a condus Terom SA după ce fabrica de fire şi fibre a fost privatizată şi preluată de fraţii Ammar şi Hassan Nanaa, din Siria. Însă cei doi, se pare, au avut în intenţie doar devalizarea fabricii, după care au fugit din ţară, fiind condamnaţi în lipsă. În dosarul devalizării Terom a fost condamnată şi Viorica Zlate, ultima directoare a combinatului, la o pedeapsă de 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare. Ea a fost condamnata si sa plateasca despagubiri de 4.385.365 lei.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată în decembrie 2019, ea fiind în momentul decesului în regim de detenţie, dar internată în spitalul clujean.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: