Justiție

Foșta șefă a DIICOT, Alina Bica, vrea să facă pușcărie în Italia

Presă din Italia a scris ieri despre fosta șefă DIICOT, condamnată la patru ani de închisoare, că a declarat în fața instanțelor de judecată din Italia faptul că nu își dorește să își execute pedeapsa în România, fiind reținută de o săptămâna în Italia. De asemenea, Alina Bica susține că nu fuge, se află în Italia de aproximativ un an de zile și este consultant legal pentru companii din zona Brescia.

„Nu am făcut lucruri ilegale și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, le-ar fi spus Alina Bica judecătorilor, scrie Gazzetta del Mezzogiorno.

Publicatiile din Italia o descriu pe fosta sefa DIICOT ca fiind „fostul procuror anti-mafia român care ajunge în închisoarea din Trani”.

Alina Bica era urmărită internațional de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, când instanța supremă din România i-a respins apelul, iar Alina Bica a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: