Administrație

Fostul adjunct al IPJ Olt, comisarul șef Nicolae Alexe, dat afară din Poliție este pe cale de a reveni pe funcție

Fostul adjunct al IPJ Olt, comisarul șef Nicolae Alexe, dat afară din Poliție de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în urma răpirii și uciderii Alexandrei Măceșanu de către monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, este la un pas de a reveni în funcție după ce a câștigat în primă instanță procesul privind suspendarea executării dispoziției de destituire, deschis împotriva Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

 
Decizia în favoarea lui Nicolae Alexe a fost luată marți, 5 mai, de magistrații Tribunalului Olt.

„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziției de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR, până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în hotărârea instanței.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de intimatul IGPR în termen de cinci zile de la comunicare.

Fostul adjunct al IPJ Olt, comisarul şef Nicolae Alexe, a fost destituit din Poliţie la începutul lunii februarie, el fiind cel care a fost la comanda inspectoratului în ziua în care s-a intrat în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal pentru salvarea Alexandrei Măceșanu, intervenție care a avut loc cu o mare întârziere după apelurile pe care victima a apucat să le facă la 112, după răpire.

Din păcate, la cele trei apeluri pe Alexandra Măceșanu le-a făcut la 112 în data de 27 iulie, cerând disperată ajutorul polițiștilor cărora le-a spus că a fost sechestrată, bătută și violată, i-a răspuns doar incompetența și neputința statului român.

Nu a fost de ajuns incompetența celor care i-au răspuns Alexandrei la apelurile disperate. Oamenii legii au ajuns să pătrundă în curtea celui ce răpise fata cu 19 ore întârziere după apelurile la 112, deși adresa fusese localizată din seara zilei în care Alexandra ceruse ajutor.

Nici Alexandra, nici cealaltă victimă a aceluiași răpitor, Luiza Melencu, nu au fost găsite. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. În același dosar, complicele Ștefan Risipițeanu este judecat pentru că ar fi violat-o pe Monica Melencu.

Pe de altă parte, procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

fostul adjunct al ipj olt, comisarul șef nicolae alexe, dat afară din poliție de ministrul afacerilor interne, marcel vela, în urma răpirii și uciderii alexandrei măceșanu de către

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: