Politică

Fraudă electorală la Mătăsari, în Gorj

USR Gorj a sesizat poliția cu privire la o fraudă produsă în comuna Mătăsari. Unii alegători au primit patru buletine de vot de același fel, pentru alegerea primarului, susține președintele Radu Miruță.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secție de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a şi exercita dreptul de vot.

La o altă secție de votare din comuna Mătăsari, polițiști din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane au introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei.

În ambele cauze la faţa locului s-a deplasat echipă operativă constituită la nivelul subunității, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.

Fiecare alegător ar trebui să primească un buletin pentru alegerea primarului, unul pentru președintele Consiliului Județean Gorj, unul pentru lista de consilieri locali și unul pentru lista de consilieri județeni.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: