Politică

Fritz se retrage, intră Lasconi

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a informat colegii de partid că nu va mai candida la șefia USR. În schimb, în ultima zi în care se mai depun candidaturi, a intrat în competiţia pentru şefia USR, Elena Lasconi, primăriţa oraşului Câmpulung Muscel.

În urma demisiei lui Cătălin Drulă, în perioada 24-28 iunie, USR organizează alegeri pentru preşedinţia partidului.

 
Lovitură de teatru în USR. La doar cinci zile de la momentul în care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului, Dominic Fritz s-a retras din cursă. Motivul invocat ar fi acela că nu a obținut încă cetățenia română, potrivit unor surse din partid, iar asta ar fi o vulnerabilitate pentru USR dacă el ar câștiga competiția internă.

„Ce mă alimentează în acest proces nu este ambiția mea personală – tot ce voiam să câștig, am câștigat deja duminica trecută – ci simțul datoriei pentru un partid în care mă simt acasă și de care România are nevoie. Vă mulțumesc pentru cele multe mesaje și telefoane din ultimele zile, pentru încrederea și încurajările voastre”, a anunţat Dominic Fritz, pe grupul de partid, potrivit debanat.ro, care citează surse G4Media.

El a mai afirmat că a luat la cunoștință că propunerea sa de a separa candidatura la prezidențiale și președinția partidului nu pare să aibă suficientă tracțiune în interiorul partidului.

„Să merg înainte cu această propunere aș risca să ne dezbinăm într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare. Nu am nevoie de președinția USR ca să particip la reconstrucția partidului. O pot face din orice loc și vă îndemn pe toți să vă puneți întrebarea: cum pot contribui eu? Voi susține noul președinte sau noua președintă cu toată puterea mea. Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim”, a spus Dominic Fritz.

 
Prin retragerea lui Fritz, Lasconi este favorită certă să preia conducerea USR şi, foarte probabil, va candida şi la preşedinţia României din partea acestui partid. „Am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”, a transmis Elena Lasconi.

Pe lângă Elena Lasconi, la șefia USR și-au mai anunțat candidaturile și Radu Hossu - singurul român decorat de Zelenski -, dar și Gabriel Mugur Dumitrescu, Robert Andrei Amarandei, Vasile Dinca și Luiza Oancea.
 

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: