Eveniment

Gabriela Firea nu vrea nici acum să creadă că a pierdut primăria. S-a certat și cu Marius Pieleanu pe care l-a acuzat că a făcut jocuri oculte

Conflict violent, marti noapte, la Antena 3 intre Gabriela Firea si Marius Pieleanu. Firea a sustinut ca a fost „furata” la alegerile de duminica si l-a acuzat pe Pieleanu că face parte din conspiratia care a alungat-o de la primarie. Pieleanu a coordonat rezultatele exit-poll de duminică.

Firea a anuntat ca va contesta rezultatul alegerilor si a folosit ca argument sondajul lui Pieleanu, care de fapt nu are legatură cu numărătoarea oficială a voturilor.

 
„Avand in vedere diferenta foarte mare, in premieră, nejustificată, nemaiintâlnită… pentru că știți foarte bine, am moderat si eu emisiuni, am organizat dezbateri în alegeri și am prezentat exit-poll-uri și niciodată, dar absolut niciodată, nici in România, nici in Europa, nici în lume, nu a fost o diferență atât de mare între un exit-poll și rezultatul anunțat de BEC.

Practic, între cele 10 puncte date ca și diferență între mine și domnul Nicușor Dan în seara exit-poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arăta prin numărarea oficială a voturilor că ar fi vorba despre o diferenta de doar 4 puncte care s-ar putea nici aceasta să nu fie reală, pentru că am primit foarte multe informații de la colegii mei de la sectoare și prin urmare am decis sa verificăm toate copiile proceselor verbale din toate secțiile din București unde, până în acest moment, am găsit extrem de multe inadvertențe”, a declarat Gabriela Firea la „Sinteza zilei”.

Apoi, Firea a intrat în conflict cu Marius Pieleanu, prezent la „Sinteza zilei”, pe care l-a acuzat că este parte din „manipularea” care ar fi detronat-o de la Primaria Capitalei. Ea a spus că așteaptă scuze de la CURS-Avangarde, cu care PSD a incheiat un contract pentru exit-poll-ul prezentat duminică seara, la Antena 3.

Iata dialogul cu Pieleanu:

Gabriela Firea: A fost un exit-poll comandat de PSD. Asteptăm scuze pentru că după exit-poll oamenii noștri au fost demobilizați în toate secțiile de votare, au fost alungați din secții: ”Ați pierdut, plecați, de ce mai stați aici?”.

Marius Pieleanu: In clipa in care BEC va finaliza numărătoarea, veți primi evoluția votului pe minute dacă vreți și explicațiile stiințifice.

Gabriela Firea: Atunci cum știați ce se va întâmpla a doua zi?

Marius Pieleanu: Nu stiu despre ce vorbiți.

 Gabriela Firea: Avem prieteni comuni care mi-au transmis că dumneavoastră știați ce se va întampla a doua zi. Eu știam că sunteți sociolog nu Nostradamus.

Marius Pieleanu: Deci ați auzit de la un prieten…

Gabriela Firea: Unii sunt lângă dumneavoastră în platou. Nu veți putea

Marius Pieleanu: Lasați-ne pe noi să ne ocupăm de explicarea instrumentelor cu care am lucrat.

Gabriela Firea: E bine spus instrumentele, reveniți la realitate. Sunt din altă sferă! Sunt instrumente de manipulare pe care le-ati primit din alte zone

Marius Pieleanu: Da, instrumentele sunt sociologice! Asa se cheamă, e o sintagmă consacrată public!

Ulterior, Marius Pieleanu a declarat, pentru B1 TV, că după ce Biroul Electoral Central va publica rezultatele finale ale alegerilor locale, CURS-Avangarde va veni cu un document consistent ce va explica rezultatele de estimare de tip exit-poll. Pieleanu a insistat ca declaratiilor politice precum cea facută de Firea sociologii nu le pot raspunde decât cu argumente stiințifice.

„Reactia noastră este următoarea: CURS-Avangarde va publica o analiză asupra rezultatelor de estimare de tip exit-poll, după ce BEC va publica datele complete ale numarării voturilor la toate secțiile de votare, pentru că la un argument cu caracter politic, noi nu răspundem decât cu instrumentele stiinței. Nu avem alte instrumente în a ne apăra. E o confuzie aici, nu e vorba de mine, e vorba de foarte mulți sociologi și foarte mulți matematicieni care au lucrat la acest proiect. De aceea nu am o opinie personală. Vom veni cu un document suficient de consistent, astfel încât, tehnic, să lamurească toate nelămuririle. Restul e politică!”, a declarat Marius Pieleanu, pentru B1.


 

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: