Omul zilei

Generalul Petrescu, în conducerea CEPA

Fostul șef al Statului Major al Apărării din România, generalul (în retragere) Daniel Petrescu, s-a alăturat miercuri Centrului de Analiză a Politicilor Europene (CEPA), un think-tank american dedicat politicilor SUA în Europa. El este acum membru al International Leadership Council (ILC), potrivit unui comunicat al organizației.

Cu o carieră de peste trei decenii în armată, generalul Petrescu se alătură unui grup de lideri de opinie coprezidat de Annegret Kramp-Karrenbauer, fost ministru al apărării al Republicii Federale Germania, și H.R. McMaster, fost consilier pentru securitate națională al SUA și general-locotenent (ret.) în armata Statelor Unite.

Președintele și directorul general al CEPA, dr. Alina Polyakova, a declarat că „este o onoare să îi urăm bun venit generalului Petrescu în grupul consultativ la nivel înalt al CEPA. Puțini sunt la fel de conștienți ca generalul Petrescu are viziunea strategică pentru a înțelege provocările cu care se confruntă alianța în Marea Neagră, o regiune care a fost o parte esențială a atenției CEPA încă de la înființarea noastră.”

„Alăturarea la Consiliul Internațional de Conducere al CEPA reprezintă o oportunitate de a colabora cu un grup dedicat de lideri de opinie și de a găsi soluții la cele mai importante provocări cu care se confruntă alianța transatlantică”, a declarat generalul Petrescu.


 
Generalul Petrescu a ocupat funcția de șef al Statului Major al Apărării în perioada pandemiei Covid și a începutului agresiunii rusești în Ucraina. Anterior, el a fost adjunct al șefului Statului Major al Apărării, comandant al Comandamentului NATO al Diviziei Multinaționale Sud-Est (HQ MND-SE) din București și comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Experiența sa profesională include numiri anterioare la nivel tactic, operațional și strategic în cadrul Forțelor Armate Române, la Cartierul General al NATO și în diferite teatre de operațiuni, inclusiv în Irak, Afganistan și Balcani.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Omul zilei:

Citește și: