Sport

Gimnastica abia a calificat-o pe Larisa Iordache

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, consideră că lucrurile stau foarte grav, dacă România a reuşit să califice o singură gimnastă la Jocurile Olimpice şi a opinat, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc, că singura şansă la obţinerea unei medalii de aur o au canotorii români.

"România are, în momentul actual, 62 de sportivi calificaţi, speră Comitetul Olimpic la 80 şi ceva, 90 de sportivi. Acum mai sunt nişte competiţii de calificare şi pentru canotaj, care mai poate să califice 19 sportivi, plus luptele, sper, luptele astăzi nu au calificat nici un sportiv. Gimnastica abia a calificat-o pe Larisa Iordache, deci lucrurile stau foarte grav. Unii sunt fericiţi că s-a calificat Larisa Iordache, dar eu spun că sunt şi eu fericit, dat celălalt ochi plânge. Chiar am ajuns aici, când noi eram printre cei mai buni şi acum abia putem să calificăm o gimnastă la Jocurile Olimpice? Sper la 4-6 medalii, dar, cu siguranţă este un pronostic optimist. Singura şansă de aur cred e la canotaj şi poate o să fie un rezultat surpriză, dar rezultatele surpriză vin şi pleacă. Cred, astăzi, că halterele şi canotajul au nişte sisteme foarte bune de perfomanţă şi trebuie mers spre acest sistem, deoarece a demonstrat că în felul acesta se poate", a declarat ministrul Eduard Novak.

România are trei gimnaşti calificaţi la JO de la Tokyo, pe Maria Holbură, Larisa Iordache (ambele la individual compus) şi pe Marian Drăgulescu (sărituri). Larisa Iordache a obţinut biletul pentru Tokyo miercuri, după calificările de la Campionatele Europene care au loc la Basel.

Şi luptele au un sportiv calificat la JO 2020, pe Alina Vuc (cat. 50 kg).

Eduars Novak a mai spus că "Olimpiada va fi organizată, sută la sută", dar numai cu spectatorii din Japonia şi va fi un sistem de testare foarte riguros, dar şi reguli stricte de deplasare sau de igienizare a spaţiilor.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: