Justiție

Grefierii in greva

Peste 6.000 de grefieri ies miercuri, de la ora 10:00, in fata instantelor si a parchetelor pentru a protesta fata de eliminarea pensiilor speciale si pentru personalul auxiliar din Justitie. Sedintele de judecata vor fi suspendate.Protestul se deruleaza pe durata dezbaterii legii privind eliminarea pensiilor speciale in Camera Deputatilor.

Nemultumitii argumenteaza ca, in sedinta din data de 10 decembrie 2019 Comisia de Munca a decis amanarea pentru luna februarie 2020 a celor doua proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale si de serviciu, pentru ca Guvernul sa-si exprime un punct de vedere cu privire la acestea.

Cele doua proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiasi comisii in data de 17 decembrie 2019, iar in urma votului a fost adoptat proiectul care priveste abrogarea pensiilor de serviciu si pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.

Sindicalistii anunta ca aceasta greva reprezinta o prima forma de protest care va conduce pana la blocarea totala a activitatii in instante si parchete.Camera Deputatilor este for decizional pe proiectul de lege.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: