Politică

Guvernul mai taie de la asistații social

Cheltuielile sociale pe care le are statul vor fi verificate în perioada următoare. Sunt peste 800.000 – 850.000 de persoane care primesc diverse forme de ajutor social, respectiv persoane cu handicap, însoțitori ai persoanelor cu handicap, persoane fără venit, asistați social.

În perioada următoare va fi făcută o verificare a tuturor dosarelor, pentru că la prima vedere, sunt multe persoane care beneficiază de sprijin social, arată surse liberale prezente la ședința de la Sinaia, citate de stirileprotv.ro.

Acordarea ajutorului de 50 de euro pentru alimente ar putea fi prelungită și după luna iunie, pentru că în 2024 sunt patru runde de alegeri, iar liberalii au spus că „sigur” nu vor opri banii pentru electorat. Pentru acordarea acestor ajutoare, există unele capitole de fonduri europene care s-ar încadra la finanțare, iar restul banilor ar putea să provină de la bugetul de stat.

Tot în aceeași direcție, sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023, adică cele doua tranșe de cate 700 de lei și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului, ar putea fi acordate și în 2024.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: