Economie

Guvernul va modifica legea energiei electrice si a gazelor naturale, dupa data de 15 ianuarie,anulând liberalizarea haotică făcută de ANRE


Guvernul va modifica legea energiei electrice si a gazelor naturale, dupa data de 15 ianuarie, a declarat, marti, ministrul Energiei, Virgil Popescu, mentionand ca se va stabili cum se face liberalizarea.

„Aceasta trecere automata din piata reglementata in piata serviciului universal nu este o trecere normala. Este un abuz de pozitie dominanta pe care furnizorii il folosesc. Ei au o baza de 6 milioane de clienti reglementat pentru care nu au platit niciodata. Deci asta este evident, cand s-a facut privatizarea, distributiile au luat distributiile de energie electrica, nu au luat clientii. Automat au preluat aceasta baza de date, au preluat clientii, nu au platit niciodata pe ei, iar acum ii folosesc ca si monopol. Ori asta nu poate sa ramana asa. Nu pot sa am eu monopol de 6 milioane de clienti pe care ii gestionez cum vreau si daca eu maine spun ca trec in regim concurential ii duc intai prin serviciul universal care este mai scump: eu il stabilesc ca este mai scump cu 26%, la anumiti furnizori cu 15%, cu 20% la altii si ii las pe acesti 6 milioane sa opteze intr-o luna, doua, trei. Oricum este foarte putin, nu se vor muta. Ma refer la decizia ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei). Nici o luna, nici doua, nici trei, nu sunt suficiente. Asta nu este solutie”, a mentionat Virgil Popescu la Digi24, citat de Agerpres.

 
Ministrul Energiei a subliniat ca dupa data de 15 ianuarie, in Guvern se va actiona modificand legea energiei electrice si a gazelor naturale pentru a se stabili clar cum se face aceasta liberalizare.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: