Sport

Hagi şi Gică Popescu împart cele 3 milioane de euro din transferul lui Băluţă

Jucătorul de 19 ani de la FC Viitorul, Tudor Băluţă, care a fost transferat recent de Brighton în ultima zi de mercato din Premier League, va aduce bani nu numai în conturile clubului lui Gică Hagi ci şi în cele ale Şcolii de Fotbal Gică Popescu. Viitorul va încasa circa trei milioane de euro, dar clubul va păstra 1.5 milioane, iar restul vor merge la Şcoala de Fotbal Gică Popescu.

Crescut la Şcoala de Fotbal din Craiova, Tudor Băluţă nu este un produs 100% al Academiei Hagi. Conform Telekom Sport, Hagi şi Gică Popescu au o înţelegere potrivit căreia pentru fiecare jucător vândut de Viitorul, care a fost adus de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, suma se împarte în mod egal: 50% pentru Hagi şi 50% pentru Popescu.

În afară de Băluţă mai există doi jucători care sunt într-o situaţie similară: Sebastian Mladen şi Radu Boboc iar suma pe care Viitorul o va încasa, de pe urma lor, va fi împărţită. Hagi s-a declarat extrem de mulţumit de transferul lui Tudor Băluţă la Brighton, echipa la care este legitimat şi Florin Andone: "Noi suntem mulţumiţi, pentru că este un jucător foarte tânăr, care a avut o ofertă foarte bună. A luat decizia de a merge într-un campionat puternic, pentru că e convins că poate face faţă. Până în vară va fi împrumutat la noi. E o sumă importantă cu care clubul e mulţumit. Toată lumea e foarte mulţumită."

Băluţă va avea un salariu de 45.000 de euro lunar, iar la semnătură a încasat 80.000 de euro. Contractul dintre fundaşul de la FC Viitorul şi Brighton e valabil pe trei ani şi jumătate.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: