Economie

Hidroelectrica a anunțat când se face citirea indexului

Sute de mii de români au aflat, oficial, când se va face citirea indexului pentru luna martie 2023 de la cei de la Hidroelectica, firmă care timp de un an nu a efectuat aceste operațiuni.

Reprezentanții companiei au anunțat că această citire se va face în perioada următoare. În februarie citirea indexului la Hidroelectrica a fost făcută în perioada 22 februarie 2023 – 26 februarie 2023. “Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare.

Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, a transmis Hidroelectrica clienților. Bogdan Buciu, reprezentant al Hidroelectrica, a anunțat că aceste contoare vor fi citite în martie în perioada 24 – 28 martie.

În aceste condiții citirea și transmiterea indexului pare să intre în normal la Hidroelectrica, excepție fiind doar luna trecută, februarie. Peste 500.000 de români sunt în prezent clienți Hidroelectrica, astfel că sute de mii de oameni au strâmbat din nas când au văzut că facturile le întârzie luni de zile. Cu toate acestea, conform legii Hidroelectrica și-a anunțat restanțierii că pot opta pentru eșalonarea sumelor de plată pentru o perioadă de șase luni.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: