Economie

Hotel cu șapte etaje în Oradea

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor informează că firma Construcţii Erbaşu SA a câştigat licitaţia pentru concesionarea unui teren de aproape 4.000 de metri pătraţi, situat în zona centrală a municipiului Oradea, şi pe care va fi construit un hotel cu 7 etaje.

"Hotelul va fi construit la doar cinci minute de centrul oraşului, în proximitatea Muzeului Ţării Crişurilor, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi. Este un amplasament potrivit, ţinând cont de creşterea numărului de turişti şi activităţile care se vor desfăşura în acea zonă", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal, într-un comunicat transmis de instituţiei.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Bihor a finalizat procedura de atribuire a dreptului de superficie (folosinţă) asupra terenului de 3.981 metri pătraţi din Oradea pentru construirea unui hotel. Câştigătorul, Construcţii Erbaşu S.A., este singura companie care a depus ofertă în cadrul licitaţiei lansate în luna octombrie de Consiliul Judeţean Bihor. Compania va plăti o redevenţă anuală de 30.000 de euro.

Construcţia hotelului va fi realizată printr-o investiţie privată de 10 milioane de euro. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto şi pietonal, o parcare auto cu 18 locuri şi spaţii verzi.

Investiţia se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea Contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obţinerea Autorizaţiei de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentaţiei tehnico-economice. Următoarea etapă presupune demararea construcţiei, în termen de maxim 1 lună de la data obţinerii Autorizaţiei de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiţiei într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării Autorizaţiei de construire, mai menţionează comunicatul CJ Bihor.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: