Stil de viață

Hoții romani au furat de la Compania de cale ferată Franceză

Procurorii DIICOT au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu în baza a două ordine europene de anchetă emise de autorităţile franceze, cauza vizând destructurarea unui grup specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi spălare a banilor.


Potrivit unui comunicat remis joi, în baza cooperării dintre procurorii DIICOT şi autorităţile franceze, s-au efectuat cercetări cu privire la o grupare infracţională care, în luna februarie 2019, ar fi comis 57 de furturi în dauna SNCF Franţa (compania feroviară franceză), cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare şi valorificarea metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reuşit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone.

În urma acţiunii, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, 3 motoare de ambarcaţiuni şi mai multe bancnote contrafăcute.

La acţiunea din România, alături de procurorii DIICOT, la coordonare, a participat şi un judecător de instrucţie francez, iar la activităţile desfăşurate au asistat şi trei anchetatori ai Jandarmeriei Naţionale Franceze şi un specialist al AP FURTUM din cadrul Agenţiei Uniunii Europene de cooperare în materie de aplicare a legii, care a oferit sprijin prin intermediul biroului mobil.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: