Eveniment

În cele 6 spitale suport COVID din Iași nu mai sunt paturi libere

Medicii ieșeni privesc tot mai neputiincioşi la valul de infectări cu noul coronavirus. În ultimele zile au fost peste 250 de persoane internate din cauza infectării cu COVID-19. În cele şase spitale suport COVID din Iaşi un mai sunt locuri, chiar și zona de Terapie Intensivă fiind colapsată, ultimul pat fiind ocupat ieri după-amiază!

În toate spitalele ieșene sunt internaţi 427 de infectaţi cu noul coronavirus. Alte 953 de persoane se află în izolare, iar 1.168 sunt în carantină la domiciliu.

În niciun spital din Iaşi nu mai sunt locuri pentru internarea celor confirmaţi cu COVID-19. Dimineaţă la ora 10 erau opt locuri dar s-au ocupat repede. Doar două locuri au rămas libere, unul la carantinaţi, pentru o femeie, un altul la terapie intensivă, însă au fost rapid ocupate. „Suntem într-un moment pe care eu nu mi l-aş fi dorit, adică sunt peste 2.000 de noi infectări la nivelul României. În ceea ce priveşte judeţul Iaşi, avem peste 250 de persoane care au fost diagnosticate cu această infecţie în ultimele trei zile. La Spitalul de Boli Infecţioase am avut în fiecare zi locuri libere, inclusiv la spitalele suport. În momentul de faţă avem un singur loc liber pentru confirmaţi şi niciun loc liber la terapie intensivă. Este un moment pe care nu m-aş fi gândit că îl pot trăi atât de repede în timpul acestei pandemii”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: