Eveniment

În fermele agricole franceze muncitorii români nu declară simptomele de infectare cu virus

La trei săptămâni de la descoperirea unui focar de coronavirus printre muncitori sezonieri din Bouches-du-Rhône (regiunea Arles), Franța, o testare intensă de depistare a dezvăluit alte noi cazuri de infecție în localitățile Vaucluse, Gard și Bouches-du-Rhône. 
  
Potrivit francetvinfo.fr, dintre cei 4.762 de muncitori sezonieri identificați în Bouches-du-Rhône, 258 au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

,„Situația este îngrijorătoare! Chiar dacă între timp mulți dintre cei infectați s-au vindecat, rămânem în continuare vigilenți”, spune prefectul Pierre Dartout.

„Dacă te întâlnești cu cineva care nu-i pasă, poate fi un masacru”, spune. David Sève, președintele FDSEA  du Gard, principalul sindicat agricol, care angajează 70 de muncitori în livezile sale din comuna Beaucaire:  „români, bulgari, spanioli, portughezi”.

 Două activități agricole, închise
 El mai adaugă faptul că muncitorii români, bulgari, spanioli și portughezi refuză să își înștiințeze angajatorul că prezintă simptome de coronavirus pe ideea că „nu mă pot opri acum din lucru, am nevoie de bani”.

Sindicalistul precizează că două activități agricole unde muncitorii erau la cules cireșe și caise au fost închise pentru că lucrătorii prezentau semne ale bolii.

„E vorba de oameni care locuiesc câte trei-patru într-o locuință. Este un caz în care unul dintre ei a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar ceilalți i-au luat lucrurile și i le-au aruncat pe toate afară”, a mai adăugat David Sève.

 „Cele mai mari focare de coronavirus au fost depistate în fermele agricole”
 Muncitorii agricoli depistați cu noul coronavirus au fost cazați într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice din Miramas și într-un hotel din Salon-de-Provence.

Medicul Francis Charlet, de la Agenția regională de sănătate a precizat: „cele mai mari focare de coronavirus au fost depistate în fermele agricole. S-au îmbolnăvit bărbați și femei cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani”.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: