În Ialomița toate drumurile sunt închise


La nivelul județului Ialomița, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ieri ca începând cu ora 22:00 drumurile naționale și judetene să fie închise pentru toate categoriile de vehicule, cu excepția celor de intervenție.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomiţa sunt mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura măsurile de siguranţă publică şi pentru a interveni în sprijinul populaţiei.


Ținând seama de avertizarea meteorologică privind intensificări ale vântului, ninsoare viscolită, viscol în rafale puternice și vizibilitate redusă, polițiștii transmit tuturor participanților la traficul rutier să amâne orice deplasare, dacă traseul traversează zone vizate de avertizările meteorologice, mai ales cele de cod portocaliu și roșu!

Dacă este absolut necesar ca unii dintre şoferi să plece la drum, poliţiştii îi sfătuiesc pe aceştia să aibă carburant suficient, dar şi rezerve de hrană şi apă, precum şi pături, nisip, lopată şi lanţuri antiderapante.

Când traficul rutier este întrerupt din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt rugaţi să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

De asemenea șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul din faţă şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Nici starea tehnică a autovehiculelor nu este de neglijat, sens în care este necesar ca sistemele de direcție, de frânare, de iluminare-semnalizare și de încălzire-dezaburire ale acestora să funcționeze perfect.

Nerespectarea indicațiilor polițiștilor care dirijează traficul rutier ar putea crea blocaje și întârzieri de minute bune sau chiar de ore întregi, ori s-ar putea încheia cu urmări dintre cele mai neplăcute, de la daune materiale mai mici sau mai mari și până la daune la adresa integrității sau chiar a vieți

Vizualizări: 1

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: