Eveniment

În Indonezia cei care sunt prinși fără mască sunt obligați să sape morminte pentru cei decedați de covid

O pedeapsă inedită și cu puteric impact emoțional a fost introdusă în Indonezia pentru cei care nu poartă mască de protecție. Persoanele care refuză să poarte măști în zonele rurale trebuie să sape gropi pentru victimele Covid-19, relatează CNN citat de Digi24.ro.

Autoritățile locale indoneziene speră că această pedeapsă i-ar putea empatiza pe cei care nu vor să poarte măști și îi va face să se gândească la rolul pe care trebuie să îl aibă în oprirea pandemiei de coronavirus.

 
Trei bărbați de vârstă de mijloc și cinci minori din districtrul Cerme, în Java de est, au primit noua pedeapsa după ce au fost prinși fără mască în data de 9 septembrie, au comunicat autoritățile. Purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în toată Indonezia.

 

Există însă un segment de populație foarte vocal care refuză purtarea măștilor și refuză să se distanțeze fizic. Experții spun că lipsa vigilenței publice a făcut mai dificilă misiunea autorităților de a opri răspândirea virusului care, până acum, a infectat aproape 230.000 de oameni în această țară. Peste 160.000 dintre acești pacienți s-au vindecat, iar aproximativ 9100 și-au pierdut viața, conform ministerului Sănătății indonezian.

În condițiile în care numărul cazurilor a început să crească din nou în ultimele luni, guvernul indonezian a adoptat o lege, în iulie, prin care oamenii devin obligați să poarte măști în spații publice, însă a lăsat autorităților locale prerogativa stabilirii pedepselor pentru încălcarea ei.

Autoritățile locale din capitala țării, Jakarta, au avut o idee similară la începutul lunii – un bărbat a primit pedeapsa de a sta într-un sicriu, în public, în timp ce îi erau făcute fotografii și era filmat, după ce a fost prins că nu purta mască.

Nu este clar însă dacă aceste tipuri de pedepse au mărit numărul celor care se conformează și poartă mască în Indonezia în contextul în care țara nu a reușit să își aplatizeze curba infectărilor, iar numărul celor care se îmbolnăvesc continuă să crească.

 
 

   

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: