Eveniment

În Mehedinți focare de pestă porcină

Peste o mie de animale vor fi ucise la o fermă de porci din localitatea Burila Mare, din Mehedinţi, după ce mai multe scroafe au fost confirmate cu pestă porcină africană.

Potrivit reprezentanţilor fermei este vorba despre 599 de scroafe dintr- o rasă specială pentru reproducţie. Animalele au fost cumpărate în luna noiembrie, din Danemarca, iar proprietarul a plătit pentru acestea peste 700 de mii de euro.

“ Este a doua fermă din ţară cu această genetică.(…)Sunt porci liberi de orice boală. Ei când au venit din Danemarca au venit din ferme cu genetică de top, cu pedigree, scroafe şi bunici din care ieşeau scrofiţe pentru reproducţie pentru înlocuire.”, a declarat, Dorin Ganea, medicul veterinar al fermei.

Alte 4200 de animale eutanasiate

În total, peste o mie de animale vor fi ucise în următoarele 24 de ore. Alte 4200 de suine, de la o fermă din apropiere, au fost eutanasiate în urmă cu o săptămână, tot din cauza pestei porcine africane.

“ S-a verificat planul de biosecuritate, de gestionare a intrărilor şi ieşirilor de animale, precum şi a avectorilor care sut acolo şi nu au fost probleme. Atâta timp cât pădurea este destul de aproape, vorbim de câteva sute de metri, vorbim de un potenţial risc de contaminare prin intermediul porcului mistreţ.”, a declarat,  Adriana Ganea, director adjunct al DSVSA Mehedinţi

În pădurile din Mehedinţi, sunt active şase focare de pestă porcină africană la porcii mistreţi.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: