Administrație

În Mehedinți sunt pregătite 5 containere pentru carantina persoanelor care vin din China

Persoanele care vin din China, pe la punctele de trecere a frontierei din Mehedinți, vor fi cazate în containere special amenajate pentru perioada cât rămân în carantină. Autoritățile au pregătit deja cinci containere, în Drobeta Turnu Severin.

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, autoritățile au identificat spații de cazare pentru ca, în eventualitatea în care, pe la cele trei punte de trecere a frontierei din județ, ar intra în țară persoane care vin din China, acestea să poată fi băgate imediat în carantină.

Miruna Constantin, manager DSP Mehedinți, a declarat  că într-o asemenea situație, specialiștii ar ajunge în cel mult într-o oră și ar izola pacientul.

„Suntem un județ care are două treceri de frontieră terestre și una navală. În situația în care există posibilitatea ca prin aceste puncte să intre în țară persoane care au fost în China, noi avem obligația să găsim niște spații în care să le putem carantina, dacă persoanele respective nu au domiciliul aici. Adică, să stea în supraveghere medicală timp de 14 zile pentru a se vedea dacă există sau nu probleme(…) Nu am avut nici un caz până acum, dar dacă e o situație, trebuie să fim pregătiți”, a declarat, Miruna Constantin, manager DSP Mehedinți.

Potrivit acesteia, în cazul în care cineva care se întoarce în România, din China, polițiștii de frontieră îl opresc în vamă, iar o echipă a DSP Mehedinți va ajunge în oricare dintre cele trei puncte de frontieră într-o oră.

Primele spații găsite de autorități au fost în Drobeta Turnu Severin. Primarul orașului, Marius Screciu, a declarat că cinci containere, în care pot fi cazate 10 persoane, au fost amenajate pentru a putea fi transformate în locuri de carantină.

„Ni s-au cerut niște spații de locuit. Primăria nu are. În schimb, a pus la dispoziție cinci containere bine echipate, le-am luat pe un proiect România-Bulgaria, containere care sunt legate la electricitate, la canalizare, au o cameră cu două paturi, duș, baie, încălzire, toate puse la punct”, a declarat primarul.


 
 

   

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: