Justiție

Încă o condamnare pentru fostul primar din Baia de Aramă

Fostul primar din Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, are de executat o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare. El a fost condamnat definitiv, zilele trecute, de Curtea de Apel Craiova într-un al doilea dosar penal din cele trei pe care le are pe rolul instanțelor de judecată.

Magistrații l-au găsit vinovat pe fostul edil pentru că ar fi încasat ilegal o subvenție de la APIA în valoare de aproape 180.000 de lei. Pe parcursul procesului, Dunărințu a returnat suma de bani, dar tot nu a scăpat de condamnarea la o pedeapsă privativă de libertate.

În pedeapsa de 4 ani și 4 luni pe care o are de executat a fost inclusă de către judecători și condamnarea anterioară, de 3 ani și 4 luni, pe care a primit-o pentru că ar fi defrișat o pădure pentru a construi un patinoar. În dosar au primit diverse pedepse cu suspendare și funcționari din cadrul APIA Mehedinți, cărora judecătorii le-au interzis să mai ocupe o funcție publică.

Dunărințu mai are rolul instanțelor de judecată și un al treilea dosar penal, în care a primit o pedeapsă de peste 6 ani de închisoare, dar care nu este definitivă deocamdată.

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: