Administrație

Încep lucrările la un nou drum expres 

Încep lucrările la o nouă șosea la standardul de drum expres care să facă legătura între Autostrada A3 și Drumul Național 1 lângă Tureni. Drumul de aproape 5 kilometri va face parte din drumul expres DEx4 Turda - Deja, iar principalul său scop va fi să scoată mare parte din traficul de tranzit A3-DN1 din municipiul Turda.

„Cei aproape 5 kilometri sunt pe profil de drum expres veritabil, fac parte din DEx4 Turda-Dej și sunt așteptați cu sufletul la gură de clujeni, de cei aflați în trecere, dar și de locuitorii celui mai înjurat oraș din zonă, Turda”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

 

„Tranzitarea municipiului Turda va deveni istorie... sperăm în decembrie 2024, într-un scenariu realist-optimist. Câștigătorul proiectului este Dimex 2000 în asociere cu alte patru companii: Obras, OPR, Autotehnorom și Con-A. Constructorii au la dispoziție aproape 563 milioane de lei fără TVA și 18 luni de execuție directă, interval de timp calculat de la 21.08.2023, data emiterii ordinului de începere pe contractul semnat în 28.07.2023.

Din informațiile noastre, antreprenorul general Dimex este decis să facă o figură frumoasă și să inaugureze în decembrie 2024 primul său proiect major. Până acum bistrițenii de la Dimex au jucat ca lideri doar pe drumurile județene unde și-au câștigat un renume bun, iar pe marile obiective rutiere au fost doar subcontractori, ca de exemplu pe Autostrada A1 Sibiu-Boița”, mai scrie asociația Pro Infrastructura.

 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: