Eveniment

Începând de luni, 2 noiembrie, Germania va intra în carantină generală parțială.

 
Măsurile „dure” și „la nivel național” sunt menite să limiteze cât mai mult contactul și să stopeze răspândirea rapidă a noului coronavirus, a declarat cancelarul într-o conferință de presă, adăugând că școlile și creșele vor rămâne deschise.

„Trebuie să acționăm, și acum, pentru a evita o urgență națională acută de sănătate”, a spus ea, adăugând: „Dacă infecțiile continuă în acest ritm, vom fi la limitele capacităților sistemului nostru de sănătate”.

Noile măsuri au venit pe măsură ce noile infecții ale țării au depășit pragul de 50 la 100.000 de locuitori într-o săptămână, a spus guvernul.

Guvernul federal și cei 16 premieri de stat ai țării au decis să închidă restaurante și pub-uri pe tot parcursul lunii noiembrie, alături de cinematografe, târguri comerciale, teatre și centre de fitness.

Toate competițiile sportive profesionale din Germania, inclusiv fotbalul de nivel înalt, vor avea loc de luni cu ușile închise și nu vor fi permise activități sportive de amatori.

Nu mai mult de zece persoane ar trebui să se întrunească simultan, iar contactul va fi limitat la două gospodării, a spus Merkel.

Guvernul a sfătuit „călătorii personale inutile” în alte regiuni din Germania, cum ar fi să vadă familia, iar oricine poate lucra de acasă ar trebui să facă acest lucru.

Rezidenților căminelor de îngrijire medicală li se va permite în continuare să aibă vizitatori, iar magazinele vor rămâne deschise, cu o restricție de un client la 10 mp, potrivit EuroNews.com.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: