Eveniment

Închisoare cu suspendare pentru o alcoolemie de 3,62 la mie

Un tânăr de 26 de ani, recidivist, a fost condamnat de Judecătoria Mangalia la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 3,62 la mie în sânge. Sentința nu este definitivă.

Judecătoria Mangalia a pronunțat o primă sentință într-un dosar de conducere sub influența alcoolului în care a fost trimis în judecată un tânăr de 26 de ani, prins la volan cu o alcoolemie uriașă. Totul s-a întâmplat 28 iunie 2021, în jurul orei 12.00. Poliția a fost sesizată de un șofer care a observat, pe DN 39, o autoutilitară care „se mișca în mod sinuos, prezentând un pericol pentru circulaţia publică”.

Polițiștii au pornit în urmărirea șoferului, iar când l-au testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma recoltării probelor de sânge a rezultat o alcoolemie de 3,62 g la mie în sânge la prima recoltare și 3,43 g la mie la a doua recoltare.

Șoferul a recunoscut că în noaptea anterioară a fost la o aniversare, unde a stat până la ora 2.00, consumând aproximativ 300 ml whiskey şi 5 pahare cu vin (spriţ cu apă minerală). Tânărul a mai spus că la ora 4.00 a plecat de acasă către locul de muncă, iar după ce a încărcat marfa a plecat să o livreze. Pe traseu a mai consumat și o bere de 500 ml.

Ancheta a scos la iveală că tânărul de 26 de ani mai are la activ o condamnare de mai puțin de un an închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier comise în străinătate.

Judecătoria Mangalia a decis că în acest caz e suficientă o pedeapsă cu suspendare.



„Instanța apreciază că nu se impune ca pedeapsa aplicată să fie extrem de blândă, deoarece din modul de comitere a infracțiunii se deduce ușurința și nepăsarea cu care inculpatul a încălcat din nou legea penală, consumând băuturi alcoolice și conducând autoturismul, ceea ce denotă lipsa de respect și ignorarea cu știință a dispozițiilor legii penale, dar și a rolului organelor desemnate să o aplice.

Cu toate acestea, având în vedere vârsta inculpatului, de doar 26 de ani, faptul că este angajat în muncă și că a recunoscut comiterea faptelor, instanța nu va alege ca modalitate de executare a pedepsei aplicate încarcerarea într-un penitenciar, considerând că dispune de suficiente resurse pentru a-și reevalua comportamentul”, se arată în sentința Judecătoriei Mangalia, care nu este definitivă.

Pe lângă condamnare, șoferul are interzis dreptul de a conduce o perioadă de doi ani.

Vizualizări: 37

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: