Comunitate

Închisoare pentru părinții care își trimit copiii la cerșit

Micii cerșetori pot fi găsiți în orice oraș din România. Îi vezi la terase, printre mese, sau așezați în zone aglomerate, cu mâna intinsă. Pe viitor, părinții copiilor trimiși la cerșit nu mai riscă amenda, ci închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Deputat: De acum înainte, nu mai există scăpare

Amendamentul pentru modificarea Codului Penal  a fost propus de deputații Florin Roman și Ioan Cupșa și a trecut de  controlul de constituționalitate al judecătorilor Curții Constituționale.

”Am eliminat practic prin aceste modificări ale Codului Penal posibilitatea acordării de amenzi, fapt care reprezenta portița prin care scăpau de pușcărie persoanele care trimiteau copiii la cerșit. Practica ne-a arătat că sistemul de până acum nu era eficient, pentru că aceste persoane pe lângă faptul că nu își plăteau nici amenzile, continuau să abuzeze de copii, iar fenomenul în loc să fie stopat lua amploare. De acum înainte, nu mai există scăpare! În astfel de cazuri nu va mai fi vorba doar de o simplă contravenție, ci de pușcărie, de la 3 luni la 3 ani!”, a declarat deputatul Florin Roman într-un comunicat de presă.

Amenzile primite pentru cerșetorie nu sunt plătite niciodată, doar sunt înregistrate la primării.
 
 
 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: