Economie

Indemnizația de scurtă durată a fost adoptată tacit de Senat.

O lege privind acordarea indemnizatiei de scurtă durată pentru angajați a fost adoptată tacit de Senat. Proiectul inițiat de parlamentari PSD și Pro România merge la Camera Deputaților în calitate de cameră decizională.

Indemnizaţia de scurtă durată este o compensaţie parţială, care se acordă unui salariat pentru pierderea câştigurilor cauzate de o reducere temporară a programului de lucru.

 
„Pe o perioadă de 12 luni de la ridicarea stării de urgenţă pe teritoriul României, salariaţii pentru care se stabileşte un program redus de muncă prin modificarea contractului individual de muncă, iar ca urmare a acestui fapt au venituri mai mici decât salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, beneficiază de o indemnizaţie de scurtă durată”, se arată în lege.

 
Indemnizaţia de scurtă durată se plătește de la bugetul de stat și este în cuantum de 60% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, neîncasat ca urmare a reducerii programului de muncă, respectiv de 70% pentru angajatul care are cel puţin un copil.

 
 

   

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: