Social-media

Industria cinematografiei va primi ajutor de stat de 150 milioane de euro pînă în anul 2023

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), a prelungit schema de ajutor de stat pentru cinematografe până în anul 2023, fondul fiind suplimentat cu 150 de milioane de euro.

”Industria cinematografică va beneficia de sprijin până în 2023. Astfel am prelungit în ședința de Guvern schema de ajutor de stat și, totodată, am suplimentat fondul cu 150 milioane de euro!

 
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a preluat această schemă de la Comisia Națională de Prognoză și a fost nevoie de o serie de modificări pentru a o face eficientă.

La inițiativa MEEMA, alături de colegii din Guvern am adoptat aseară Hotărârea privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

În primul rând, prin adoptarea prezentei hotărâri, au fost alocate încă 150 de milioane de euro, pentru următorii trei ani, sumă destinată sprijinirii acestei industrii. Astfel, bugetul maxim al schemei de ajutor de stat a ajuns la 1,2 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 250 milioane euro. Suma este defalcată în credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2018-2023 și credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2018 – 2025.

Prin această schemă vom crea noi locuri de muncă, vom atrage investiții noi în studiouri de film. Producători de film și actori celebri vor putea filma și promova România și destinațiile noastre turistice, prin producțiile cinematografice.”, scrie Virgil Popescu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: